Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Balkenende ‘bloedlink’ op Heemskerk

"Wij maken ons grote zorgen over de marktwerking in de zorg, maar het is niet onze bedoeling deze hele zware beschuldigingen tegen het CDA te doen.''

Deze tekst heeft PvdA-leider Wouter Bos afgelopen week ingesproken op de voicemail van Jan Peter Balkenende (CDA). Aanleiding: een uitspraak van PvdA-Tweede Kamerlid Frank Heemskerk. Die kwalificeerde het CDA-plan om door meer efficiency miljarden te besparen op de zorg bloedlink. Heemskerk orakelde dat het ertoe zal leiden dat ziekenhuizen zich vooral concentreren op lucratieve verrichtingen. En dat ze zullen bezuinigen op dure patiënten en niet meer investeren.

Balkenende was zo razend dat hij belde met Wouter Bos. Fatsoen moet je doen, weet je wel. Heemskerk is herstellende van de tik op de vingers.

Door: Ruud Koolen

Geachte redactie, De soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.Op het gebied van de marktwerking voor de zorg moet nog veel gebeuren.Bijvoorbeeld het begrip maatschappelijke onderneming is nog niet verankerd in onze wetgeving.Misschien is dit een taak voor de mogelijk nieuwe PvdA-minister VWS. Met vriendelijke groet,

Fred van de Laar donderdag 23 november 2006

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.