Belastingaanslag ligt nog steeds op de loer

Medisch specialisten denken hun samenwerkingsovereenkomst met het ziekenhuis goed te hebben geregeld. Het tegendeel blijkt vaak het geval. Een fictief dienstverband is lang niet overal uitgesloten.
Belastingaanslag ligt nog steeds op de loer

Het recht van medisch specialisten om via het ziekenhuis te mogen declareren is per 1 januari 2015 komen te vervallen. Hierdoor kunnen medisch specialisten in fiscaal opzicht niet langer als ondernemer worden aangemerkt, maar kwalificeren zij als werknemer in dienstverband. Het gevolg hiervan is dat medisch specialisten over hun gehele winst loonbelasting en sociale verzekeringspremies moeten afdragen, hun aftrekposten verliezen en mogelijk hun goodwill kwijtraken.

Behoud fiscale status

De Orde van Medisch Specialisten en de NVZ hadden al in december 2013 diverse modellen ontwikkeld in overleg met het ministerie van VWS en Financiën die het behoud van de fiscale status

3
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.