Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Blog: De zorg ontlasten doe je zo

Marcel Canoy
Economisch adviseur bij de ACM, lid adviescommissie pakket van Zorginstituut Nederland en distingueshed lecturer Erasmus school of accounting and assurance
Veel beperkende maatregelen zijn primair bedoeld om te verhinderen dat de zorg dichtslibt. Wat er gebeurt als het beleid daarin faalt, laten de schrijnende toestanden in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten zien.
Canoy
Foto: Fotobureau Roel Dijkstra
Premium

Ondanks dit op zichzelf niet

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  3 REACTIES

  1. Interessant!
   ZN heeft miljarden opgepot. Als reserve.
   In geval van calamiteiten ( ….)
   Die miljarden kunnen misschien ook wel ingezet, in plaats van een enkele goedwillende puber op de heide?
   Opmerkelijk dat hier aan voorbij wordt gegaan.
   De verantwoordelijkheid van ZN blijft in uw betoog zorgvuldig buiten schot, professor.
   Hoe komt dat?

  2. Lees alle reacties
  3. Vijf goede punten.
   Voor punt 4 is het denk ik wel wenselijk dat de scholen weer open gaan. En uiteraard zouden mannen ook wat extra uren kunnen gaan werken. Probleem is hier echter dat ik heb begrepen dat zorgpersoneel al op hun tandvlees loopt, dus ik weet niet of het realistisch is om van zorgmedewerkers te vragen meer te gaan werken als ze niet ergens anders ontlast worden (zorg voor kinderen dus met name en inderdaad snellere inzet van vrijwilligers).
   Ik dacht zelf aan een soort van ‘leger’ van reservisten, mensen die geschoold worden als verpleegkundige en in tijden van pandemieën opgeroepen worden om mee te helpen. Hun werkgever moet hen hier dan verlof voor geven. Hun opleiding moet dan uiteraard wel jaarlijks op peil blijven middels een soortgelijk systeem als er nu voor BHV bestaat wellicht?

  4. Interessante aanzet. In ons hoofd en op papier is alles maakbaar. In de praktijk valt dat altijd weer tegen. In ons hoofd en op papier (en tegenwoordig vooral in de media) worden alle problemen al gauw heel groot. Gelukkig valt dit in de praktijk altijd weer mee. Pas als de nood echt aan de man -of moet ik mens zeggen- is, kunnen we het onmogelijke en duren alleen wonderen iets langer.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.