Denk aan overgang van onderneming bij aanbesteding Wmo 2015

Op grond van de nieuwe Wmo – die 1 januari 2015 in werking treedt – zijn gemeenten rechtstreeks verantwoordelijk voor de zorginkoop. Veel zorgaanbieders vrezen dat gemeenten straks vooral zullen selecteren op prijs. Als gemeenten inderdaad steeds kiezen voor de goedkoopste aanbieder, zal dat naar verwachting leiden tot forse ontslagen in de zorgsector. Die angst is echter niet helemaal gegrond.
Denk aan overgang van onderneming bij aanbesteding Wmo 2015

In de Wmo 2015 staat dat gemeenten niet alleen op prijs mogen selecteren. Op grond van de zogeheten overlegplicht in de nieuwe wet zullen zorgaanbieders in geval van een contractswissel overleg moeten voeren over de (eventuele) overname van het personeel. Vervolgens dienen gemeenten bij het verlenen van een opdracht rekening te houden met de mate waarin continuïteit van zorg wordt geboden.

Overlegplicht

Naast deze overlegplicht in de Wmo 2015 kan in een toepasselijke cao een nog verdergaande verplichting zijn opgenomen. Zo staat zowel in de CAO Jeugdzorg als in de CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening dat bij een contractswisseling als

2
93

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.