Duivels gevaar op de arbeidsmarkt

Op het Zorgvisie-artikel ‘Gevaarlijke scheefgroei leeftijd personeel gehandicaptenzorg’ van 3 augustus is inhoudelijk en kritisch gereageerd. De centrale boodschap van het stuk dat de stijging van de gemiddelde leeftijd van medewerkers negatief is, wordt niet door iedere lezer gedeeld.
Duivels gevaar op de arbeidsmarkt
Foto: Reed/Jan Willem Schouten

Anneke Nusselder van zorgorganisatie Espria reageert op het bericht: ‘Ik zou liever een artikel schrijven met als titel: gemiddelde leeftijd in de sector gaat omhoog, maar moet verder stijgen. Want wat willen we nu? Moeten we niet allemaal langer doorwerken? Alleen al de stijging van de gemiddelde leeftijd waarop mensen met pensioen gaan, leidt tot een algehele stijging van het gemiddelde. Ik hoop dat Zorgvisie binnenkort een artikel publiceert over hoe de sectoren zich kunnen aanpassen aan oudere medewerkers. En hoe deze zodanig ingezet kunnen worden dat ze optimaal functioneren, zowel voor hun organisatie als voor henzelf.’

Verloren

De

3
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.