Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Empowerment begint met informatie delen

Jan Christiaan Huysman
Mijn vader werkte bij farmaceut Organon op de registratie-afdeling van geneesmiddelen. Bij ons thuis werd dus regelmatig over medicatiemiddelen en therapieën gesproken. Toen ik later bij de huisarts zat vanwege een hardnekkige ontsteking kwam dat van pas. Dacht ik.
Empowerment begint met informatie delen
Premium

Na mijn toelichting over de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Er is voor de patient een haast ondoordringbaar woud van informatie op internet. Google op een aanduiding, bijv. psoriasis, en je krijgt meer dan een miljoen resultaten. Het is van belang daar de goeden uit te vinden. Daar kan de zorgverlener in helpen.Dat betekent naast de primaire rol van zorgaanbieder de zorgverlener ook gids wordt: ‘from sage on the stage to guide on the side’. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die de zorgverlener in die begeleidende rol kunnen bij staan, zoals kiesbeter.nl en thuisarts.nl. Die bieden de patient een overzicht van de aandoening en links naar nuttige sites, zoals die van de betreffende patientvereniging. Misschien moeten zorgverleners standaard op verwijsbrieven, ontslagbrieven, recepten standaard printen: zie ook thuisarts.nl.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.