Ik ben toch niet gek!

Deze reclame-uiting is van een bekende elektronicaketen die op deze wat schreeuwerige manier zijn waar aan de man probeert te brengen. De uitdrukking kwam bij mij naar boven toen ik een aantal jongeren hoorde praten over de premies van hun zorgverzekering.
Ik ben toch niet gek!

De jongelui raadden elkaar aan vooral een hoog eigen risico te nemen bij het afsluiten van een zorgverzekering. Door een hoog eigen risico in de basisverzekering te nemen, gaat immers je premie met vrijwel de helft van dat risico omlaag. Bij deze jongelui is nauwelijks sprake van grote ziekterisico’s, dus het is voor hen een loterij zonder nieten.

Solidariteitsgedachte

Het concept van de zorgverzekering van 2006 is in hoofdlijnen gebaseerd op de solidariteitsgedachte: solidariteit tussen gezond en niet gezond, tussen oud en niet oud, en tussen rijk en niet rijk. Iedereen, ongeacht diens persoonlijke omstandigheden, moest een betaalbaar recht op

12
29

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.