Kwaliteit van kwaliteitsplannen’

[Weekoverzicht] ‘Kunt u in één zin omschrijven wat de kern is van uw kwaliteitsplan?’, vraagt de moderator op de bijeenkomst over de pilots in de verpleeghuiszorg. ‘Nee, eigenlijk niet’, is het antwoord van de zorgbestuurder. Hieruit blijkt maar weer eens dat kwaliteitsplannen maken niet eenvoudig is.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Kwaliteit van kwaliteitsplannen’
Foto: Reed/Jan Willem Schouten

De uitdaging van staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) aan alle aanbieders in de verpleeghuissector is helder. Presenteer uw projecten voor kwaliteitsverbetering en dan roepen wij er tweehonderd uit tot de beste initiatieven van de hele sector. Afgelopen vrijdag was de presentatie en op 21 juli weten we welke plannen door zijn. Er is massaal gehoor gegeven aan deze oproep met 757 ingediende plannen.

Plannen

De aard van de ingediende kwaliteitsplannen varieert nogal. Het ene verpleeghuis komt met een gestructureerd plan van aanpak. Vaak gaat het om projecten die al jarenlang lopen en die in feite geen extra financiering of regelvrijheid

0
113

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.