Op naar zorgzame wijken in het nieuwe jaar

In de aanloop naar het nieuwe millennium was in 1999 heel Nederland paraat vanwege de vraag of de informatiesystemen de eeuwwisseling wel zouden doorstaan. Gelukkig bleek de vrees voor een chaos uiteindelijk ten onrechte. Een soortgelijk gevoel beheerst ons nu in de aanloop naar de forse stelselwijziging in de zorg na de komende jaarwisseling. We hebben ons flink voorbereid in de afgelopen maanden, maar hoe zal het allemaal uitpakken?
Op naar zorgzame wijken in het nieuwe jaar

Een van de vele onderdelen van de stelselwijziging is de overgang van individuele begeleiding en dagbesteding van de AWBZ naar de gemeenten. In het overgangsrecht uitgevoerd als voortzetting van bestaande indicaties, maar in feite de aanloop naar een forse kanteling in denken en werken.

Coalitie Zorgzaam ‘s-Hertogenbosch

In Den Bosch hebben bijna alle zorgorganisaties, welzijnsorganisaties en woningcorporaties de handschoen opgepakt en de coalitie Zorgzaam ‘s-Hertogenbosch opgericht. In nauwe samenwerking met de gemeente is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de kanteling. Wat zijn de eerste resultaten en ervaringen?

Individuele belangen loslaten

Twee thema’s komen daarbij bovendrijven. In de eerste plaats

1
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.