Op naar zorgzame wijken in het nieuwe jaar

In de aanloop naar het nieuwe millennium was in 1999 heel Nederland paraat vanwege de vraag of de informatiesystemen de eeuwwisseling wel zouden doorstaan. Gelukkig bleek de vrees voor een chaos uiteindelijk ten onrechte. Een soortgelijk gevoel beheerst ons nu in de aanloop naar de forse stelselwijziging in de zorg na de komende jaarwisseling. We hebben ons flink voorbereid in de afgelopen maanden, maar hoe zal het allemaal uitpakken?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Op naar zorgzame wijken in het nieuwe jaar

Een van de vele onderdelen van de stelselwijziging is de overgang van individuele begeleiding en dagbesteding van de AWBZ naar de gemeenten. In het overgangsrecht uitgevoerd als voortzetting van bestaande indicaties, maar in feite de aanloop naar een forse kanteling in denken en werken.

Coalitie Zorgzaam ‘s-Hertogenbosch

In Den Bosch hebben bijna alle zorgorganisaties, welzijnsorganisaties en woningcorporaties de handschoen opgepakt en de coalitie Zorgzaam ‘s-Hertogenbosch opgericht. In nauwe samenwerking met de gemeente is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de kanteling. Wat zijn de eerste resultaten en ervaringen?

Individuele belangen loslaten

Twee thema’s komen daarbij bovendrijven. In de eerste plaats

1
47

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Wat wordt duidelijk: ‘nodig is het loslaten van de individuele belangen van zorgorganisaties’. Met andere woorden concurrentie en marktwerking zijn niet productief in deze sector: nu is het moment om daar wetenschappelijke bewijzen voor te verzamelen en dit ook politiek op de agenda te krijgen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.