Tien programmapunten voor betere ziekenhuiszorg

Uniforme bijsluiters bij operaties, chemokuren en radiotherapeutische interventies: de eerste van tien programmapunten voor betere ziekenhuiszorg.
Guus-Schrijvers300.jpg

Ziekenhuizen brengen tegenwoordig folders uit voor patiënten om zich voor te bereiden op een grote interventie. Onderzoek naar folders over bestralingen (radium-223-behandeling) leert dat de kwaliteit van die folders beter kan. Slechts één folder benoemde dat deze behandeling palliatief van aard is en niet leidt tot genezing. Tal van folders beloofden pijnstilling, hoewel hiervoor geen wetenschappelijk bewijs bestaat. Verder waren er belangrijke verschillen in het signaleren van bijwerkingen, het staken van medicatie en de leefregels na de bestraling. Al met al haalden de folders niet de kwaliteit van de bijsluiters bij geneesmiddelen die wel precieze informatie bevatten over effectiviteit, bijwerkingen

0
27

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.