Tien programmapunten voor betere ziekenhuiszorg

Uniforme bijsluiters bij operaties, chemokuren en radiotherapeutische interventies: de eerste van tien programmapunten voor betere ziekenhuiszorg.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus-Schrijvers300.jpg

Ziekenhuizen brengen tegenwoordig folders uit voor patiënten om zich voor te bereiden op een grote interventie. Onderzoek naar folders over bestralingen (radium-223-behandeling) leert dat de kwaliteit van die folders beter kan. Slechts één folder benoemde dat deze behandeling palliatief van aard is en niet leidt tot genezing. Tal van folders beloofden pijnstilling, hoewel hiervoor geen wetenschappelijk bewijs bestaat. Verder waren er belangrijke verschillen in het signaleren van bijwerkingen, het staken van medicatie en de leefregels na de bestraling. Al met al haalden de folders niet de kwaliteit van de bijsluiters bij geneesmiddelen die wel precieze informatie bevatten over effectiviteit, bijwerkingen

0
53

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

0
53
Guus Schrijvers
Oud-hoogleraar Guus Schrijvers is nog steeds actief in de gezondheidszorg. Hij is auteur van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel (ondertitel: Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg). Schrijvers geeft lezingen en workshops en is lid van enkele stuurgroepen en commissies.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.