Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Wie volgt de leider (op)?

Komende vrijdag 19 januari 2007 omstreeks kwart over zes is het zo ver. Juryvoorzitter Ruud Lapré heeft gesproken. En minister Hans Hoogervorst reikt de ZorgVisie Excellence Trofee uit aan de nieuwe Zorgmanager van het Jaar.

Wie van de drie wordt het?

Herman Blom , directeur-bestuurder van Thuiszorg De Friese Wouden

Eelco Damen , bestuursvoorzitter van gemengd zorgbedrijf Cordaan

Jos Dijkers , directeur van VieCuri Vitaal in Venlo?

De kandidaat

• weet een welomschreven visie om te zetten in effectief beleid;

• boekt klinkende resultaten dankzij een heldere strategie;

• onderscheidt zich door tastbare prestaties.

Videofilmpjes vorige editie

Hoe de drie genomineerde van de vorige editie dachten over hun werk, kunt u terugzien drie videofilmpjes met Frits Verschoor, Jeltje Schraverus en Nastasja Cornelissen. Winnaar werd Frits Verschoor. Deze ‘regerend’ zorgmanager van het jaar is bestuurder van de Haagse Parnassia Groep. Hij komt de ZorgVisie Excellence Trofee inleveren voor zijn opvolger.

Ministerieel exitgesprek

In de aanloop tot het feestelijke hoogtepunt van de bijeenkomst, komen nog twee boeiende personen aan het woord.

Engbert Breuker, Chief Emotions Officer van Pentascope, rekent af met zakelijk hufterigheid: “Effectiviteit en efficiëntie van systemen zijn belangrijker geworden dan de mens. We moeten de emotie, de spiritualiteit en medemenselijkheid terughalen.”

Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid geeft in een live interview openheid van zaken over zijn eigen leiderschap in de afgelopen vier jaar. De stoïcijnse rekenaar is geslaagd waar gepassioneerde voorgangers faalden: de invoering van een nieuwe Zorgverzekeringswet heeft geleid tot één dezelfde zorgverzekering voor iedere burger. Hoe heeft hij dat kunstje geklaard? En wat zijn de losse eindjes?

Door: Ruud Koolen

Leiderschap is fundamenteel anders dan management. Bij de keuze van zorgmanager van het jaar bestonden de kandidaten uit bestuurders ofwel directeuren. Bestuurders worden geacht leiders te zijn. Directeuren zijn doorgaans meer managers. Over het nieuwe leiderschap schrijf ik regelmatig artikelen op mijn weblog http://frankwolterink.c3log.nl. Nieuw leiderschap past bij nieuwe besturingsviisies. Wanneer ga je de jaarlijkse verkiezing aanpassen? Frank Wolterink

Frank Wolterink, partner C3 adviseurs en managers zondag 18 februari 2007

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.