Zeven alternatieven voor het medisch consult

Evert (42) is sinds tien dagen moe en heeft last van hoofdpijn. Hij gaat naar het spreekuur van zijn huisarts Sonja. Haar diagnose is lichte hersenschudding: Evert kreeg een steentje tegen zijn hoofd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Guus-Schrijvers300.jpg

Sonja’s therapie is rustig aan doen en afwachten. Na drie weken keert Evert terug: moeheid en hoofdpijn zijn niet verdwenen. Sonja laat bloedprikken vanwege de aanhoudende vermoeidheid. Geen afwijkende waarden gevonden, meldt de assistente telefonisch aan Evert. Rust houden blijft het devies. Na acht weken is Evert weer de oude. Met deze casus schets ik het traditionele scenario voor de toepassing van medisch kennis. In het internettijdperk zijn zeven andere scenario’s denkbaar.

  1. Evert neemt eerst een kijkje op www.thuisarts.nl .Hij zoekt in deze digitale encyclopedie op hoofdpijn en op vermoeidheid. Goed voorbereid gaat hij naar Sonja. Na het consult
1
233

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

  1. Mooie manier van het omschrijven van de mogelijkheden. Technisch is het al mogelijk om ons en vooral ook elkaar te laten ondersteunen in het maken van de juiste beslissingen. Het is wachten op de tijd dat we dit actief gaan toepassen. Technisch is er al in 2009 aangetoond dat we elkaar kunnen ondersteunen in het maken van de juiste beslissingen. Namelijk door de website https://www.mijnklachtenassistent.nl/symptomenzoeker

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.