Zo werken wij aan verbetering

Bestuurders van zorgorganisaties moeten het in de politiek en media geregeld ontgelden. Of het nu gaat om incidenten in de bedrijfsvoering of de zorgverlening; zorgbestuurders hebben wat uit te leggen. Dat is ook logisch.
Zo werken wij aan verbetering

Zorgbestuurders hebben de verantwoordelijkheid om de zorgverlening zodanig te organiseren dat het leidt tot verantwoorde zorg (Kwaliteitswet zorginstellingen). Hierop wordt toegezien door de interne toezichthouder en verschillende externe toezichthouders. Als gevolg van incidenten is dat toezicht de laatste jaren behoorlijk aangescherpt. Desondanks blijft bij veel mensen, onder wie Kamerleden, de indruk bestaan dat de kwaliteit van bestuur te wensen overlaat en dat de verantwoording onvoldoende geregeld is.

Resultaatsnorm

Om die reden is er nu het voornemen voor een wet goed bestuur in de zorg. In deze wet moet een resultaatsnorm voor goed bestuur worden gesteld. De resultaatsnorm is in de

2
42

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.