Zo werken wij aan verbetering

Bestuurders van zorgorganisaties moeten het in de politiek en media geregeld ontgelden. Of het nu gaat om incidenten in de bedrijfsvoering of de zorgverlening; zorgbestuurders hebben wat uit te leggen. Dat is ook logisch.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Zo werken wij aan verbetering

Zorgbestuurders hebben de verantwoordelijkheid om de zorgverlening zodanig te organiseren dat het leidt tot verantwoorde zorg (Kwaliteitswet zorginstellingen). Hierop wordt toegezien door de interne toezichthouder en verschillende externe toezichthouders. Als gevolg van incidenten is dat toezicht de laatste jaren behoorlijk aangescherpt. Desondanks blijft bij veel mensen, onder wie Kamerleden, de indruk bestaan dat de kwaliteit van bestuur te wensen overlaat en dat de verantwoording onvoldoende geregeld is.

Resultaatsnorm

Om die reden is er nu het voornemen voor een wet goed bestuur in de zorg. In deze wet moet een resultaatsnorm voor goed bestuur worden gesteld. De resultaatsnorm is in de

2
43

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Reactie bevestigt precies de strekking van het artikel; nu van belang dat bestuurders kunnen aantonen waarmee men bezig is waartoe.
    En hoe (op welke wijze) burger en samenleving hiermee gediend wordt (meerwaarde).
    In alle bescheidenheid wijzen wij zowel zorgbestuurders als toezichthouders en stakeholders op het Improvement Model dat als onafhankelijk en neutraal instrument gereed is om te dienen voor een algemeen en nationaal referentiekader dat alle wet- en regelgeving maar ook branchespecifieke richtlijnen op een samenhangende wijze heeft verweven in zeven onderdelen; beginnend bij de klantpositie (input en troughput) en eindigend bij maatschappelijke verantwoording nieuwe stijl (output en outcome); integraal zicht op voortgang, effect, resultaat, veiligheid van de zorg in relatie tot bedrijfscontinuïteit (ook financieel en juridisch).
    In dit voorjaar spant Stichting Beheer Improvement Model zich maximaal in om dit idee te lanceren en mogelijk landelijk handen en voeten te geven met betrokken zorgondernemers en stakeholders.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.