Home Blogs

Blogs

703

Blog: AVG dwingt artsen tot burgerlijke ongehoorzaamheid

Vanwege wetgeving mag veel informatie die er wél is niet benut. Dat stuit Job van den Bosch als arts tegen de borst. 'Het is namelijk in het belang van de patiënt dat wij over alle informatie beschikken.'
1641

Blog: Open brief aan vier grote zorgverzekeraars

Als verzekeraars niet snel werk maken van verstandig en effectief inkoopbeleid, voorziet adviseur en management controller Ivo Knotnerus het failliet van het huidige zorgstelsel.
405

Blog: Parttime party pooper

Tweederde van de wijkverpleegkundigen werkt in deeltijd. Voor de arbeidsmarktproblematiek zou het, volgens Marcel Canoy, 'verdomd handig zijn als deeltijders hun uren uitbreiden'.
554

Blog: Zadel zorgverleners niet op met randzaken

Voorafgaand aan Prinsjesdag wil Marcel Daniëls het een keer krachtig gezegd hebben: faciliteer zorgverleners in plaats van hen op te zadelen met allerlei randzaken.
760

Blog: Winstuitkering zorgverzekeraar is per definitie niet rechtvaardig

Winstuitkering door zorgverzekeraars is niet rechtvaardig en overbodig, betoogt Maarten Hijink in reactie op een blog van Wim Groot en Henriette Maassen van den Brink.
807

Blog: De medezeggenschapsparadox

Iedere zichzelf respecterende zorgorganisatie stelt in haar visie dat de cliënt centraal staat. Mede daarom onderscheiden organisaties zich niet met beleid, maar met de manier waarop zij de visie vertalen in de dagelijkse praktijk. Daaraan zitten nog enkele haken en ogen, betoogt Marc van Ooijen.
2052

Blog: Kamer moet verbod op winstuitkering verwerpen

Het wetsvoorstel dat zorgverzekeraars verbiedt om winst uit te keren is aangepast. Het voorstel van twee jaar geleden kreeg veel kritiek uit verschillende hoeken. Ook het nieuwe voorstel moet verworpen worden, betogen criticasters van het eerste uur Wim Groot en Henriette Maassen van den Brink.
602

Blog: Persoonsgebonden bureaucratie

Een pgb ontvangen, betekent veel formulieren verwerken, plannen en overeenkomsten opstellen, facturen indienen en alles controleren. Wilma van der Scheer over haar ervaringen als ‘regisseur’ van een pgb.

Populair

Wat is eigen regie?
Suzanne Kruizinga, raad van bestuur WZA