Home Blogs

Blogs

127

Blog: Een helikoptervlucht door het menselijk lichaam

Dankzij de gamingsector zijn CT- en MRI-beelden nu omgezet in 3D-modellen. De volgende stap is de data opslaan middels cloudtechnologie. Een voordeel daarvan is dat met self-learning en deep-learning meer inzicht kan worden verkregen in de beelden.
382

Blog: Patiënt aan de knoppen door inzicht in zorgkwaliteit

Om inzicht in de kwaliteit centraal te stellen, moeten we ontsnappen aan de verlamming die toeslaat bij discussies over privacy, administratieve druk en wat de beste manier is om de zorgkwaliteit te meten.
390

Blog: Zorgbestuurders houden zich aan beloningsregels

Het verzoek van GroenLinks, SP en PvdA aan de regering om zorgbestuurders aan te spreken op hun salarisstijging in de WNT-overgangsfase lijkt begrijpelijk. De meerderheid van de Tweede Kamer stemde dan ook in met de motie.
2103

Blog: ‘Schrapactie Diakonessenhuis raakt kant noch wal’

Het Diakonessenhuis kondigt ferm aan te stoppen met aanlevering van 100 vrijwillige indicatoren aan het Zorginstituut. Patiëntenfederatie en Zorgverzekeraars Nederland zetten vette vraagtekens bij deze actie. Niet alleen bij het aantal te schrappen indicatoren maar ook bij het vermeende gebrek aan nut van deze indicatoren.
2361

Blog: De tien geboden voor ziekenhuisnetwerken

Guus Schrijvers zet de do's en don'ts op een rij voor de aansturing van een zorgnetwerk.
1298

Blog: Succesvolle bestuurders

‘Wat maakt een bestuurder eigenlijk succesvol? Is dat onderzocht?’ Wilma van der Scheer geeft het antwoord.
695

Blog: Definieer zorguitgaven als ‘opbrengsten van zorginstellingen’

Minister Bruins neemt een belangrijk onderdeel van het advies van de Commissie Transparantie en Tijdigheid niet over. Guus van Montfort wijst op een mankement in zowel het advies van de commissie als het standpunt van de minister.
743

Blog: Registratielast verminderen met Google

Het gesprek tussen arts en patiënt geautomatiseerd in het ZIS/epd-systeem. Niet als vrije tekst, maar gestructureerd zodat de patiëntdata makkelijk terug te vinden en herbruikbaar is.
767

Blog: Ziekenhuisfusies zijn weinig relevant voor toekomst zorgstelsel

Naar aanleiding van de blog ‘Ziekenhuisfusies bedreigen zorgstelsel’ geeft Guus van Montfort zijn visie op ontwikkelingen die het ziekenhuislandschap, ja zelfs het hele zorglandschap zullen veranderen. Dat heeft gevolgen voor het zorgstelsel.
300

Blog: Samenwerken per functie voor toekomstbestendige zorg

De bestuursvoorzitters en medisch specialisten van de vier Friese ziekenhuizen willen samenwerken per functie. Samenwerken per functie is een hot onderwerp voor alle ziekenhuizen in het land.

Populair