Home Blogs

Laatste blogs

Ict kan zorg in Nederland naar hoger niveau brengen

Ict is niet meer weg te denken uit de zorg. Dat schrijft Eddy van de Werken, productmanager bij Centric en voorzitter van OIZ, in Zorgvisie ICT magazine.
Tech
Berend de Vries

Voorkom ongewenste profilering, beveilig je informatie

Berend de Vries waarschuwt voor datalekken, hacks en phishing. ‘Tegen illegaal profileren via lekken kunnen we ons alleen maar beschermen door onze informatiebeveiliging zo goed mogelijk te krijgen.’ 
Tech

Staat patiënt voorop bij keuze voor medische technologie?

In sommige gevallen blijkt het beter om een al bestaande technologie voor een nieuwe toepassing te gebruiken, schrijft technisch geneeskundige Emile d’Angremont.
emeritus hoogleraar Guus Schrijvers over betaalbare acute zorg

De Jonge kan leren van regionalisatie in het verleden

Ik hoop dat De Jonge het containerbegrip regionalisatie per ervaren gezondheidsvraagstuk en per sector verschillend invult. Want anders loopt regionalisatie vast in de karresporen uit de jaren vijftig en tachtig van de vorige eeuw. 

Blog: Wat bestuurders moeten weten over IT in de zorg

Een effectieve en efficiënte inzet van IT in de zorg vergt aanpassingen en die kunnen tot problemen leiden, schrijft informatie-architect John van Rooij.
emeritus hoogleraar Guus Schrijvers over betaalbare acute zorg

Blog: CBR, besteed keuringen uit aan CIZ

Ook bij het CBR wachttijden voor mensen met beperkingen en 75-plussers, voor wie een (her)keuring verplicht is. Het bureau loopt niet alleen achter met digitalisering maar verkeert nu ook in financiële problemen.