Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bonden ruziën over looneis en acties ziekenhuizen

FNV en de andere bonden (NU’91, CNV, FBZ) zijn het met elkaar oneens over de looneis voor de nieuwe ziekenhuis-cao. FNV eist 100 euro per maand meer dan de andere bonden. En NU’91 gaat andere acties houden dan de rest.
Recente demonstratie bij Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar (foto actiecomité)
Premium

Achter de schermen ruziën de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Vakbonden NU’91 en FBZ en vakcentrale CNV zouden verschillen qua looneis met vakcentrale FNV! De FNV richt zich meestal op medewerkers in de laagste schalen en daarom naast een percentage ook €100 . En Nu’91 ( verpleegkundigen, verzorgenden ) wijst op het onwenselijk CAO verschil met de recent afgesloten CAO voor de academische ziekenhuizen ( UMC ). Ja, verschillen, maar samen vinden ze het bod van de werkgevers (NVZ) veel te laag. De verschillen zullen het CAO overleg compliceren en daardoor misschien zelfs uitdagen tot buiten reguliere paden werkonderbreking en actie te voeren ( zie Witte Woede 1989-1991 ). En VWS (RUTTE IV) blijft oorverdovend stil. De “normale” cultuur in de geneeskunde en verpleging (“gericht op de ander die zorg behoeft”) lijdt hieronder omdat nu sprake is van een onrechtmatige flinke loonkloof met ambtenaren en dienstverleners ( Publieke sector) en met de diverse marktsectoren, zoals ook de SER deed vaststellen. En waarom voor hetzelfde werk in academische ziekenhuizen wel beter beloond te worden?

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.