Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Bonus CEO drijft Amerikaanse zorgkosten op

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
CEO’s van grote Amerikaanse zorgorganisaties krijgen tot miljoenen dollars aan bonussen als zij doelen halen voor omzetgroei. De bonuscultuur is een belangrijke oorzaak voor de stijgende zorgkosten in de VS, concluderen Kaiser Health News en ABC News.
Bonus CEO drijft Amerikaanse zorgkosten op
Premium

De Amerikaanse gezondheidszorg is de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  4 REACTIES

  1. Voor mij een overtuigende reden om in dit opzichte Angelsaksisch sturen niet als voorbeeld te stellen, sowieso niet, maar zeker niet voor de zorg. Misselijkmakend toch? Hoe gevangen kun je raken in Ayn Rand-geloof, de laatste profeet van dit denken?

  2. Lees alle reacties
  3. Nou mevrouw schippers . Het bovenstaande bewijst niet alleen waarom onze zorgkosten stijgen, maar ook WAAROM ? ? Val dus verder niet ECHTE zorgverleners lastig om suggesties waar en hoe te bezuinigen ! Doe waarvoor U en uw departement DIK betaald worden ! ! Dus meneer Verweij van Cordaan : emigreren naar Amerika biedt voor u dus miljoenen perspectieven , en bespaart de Nederlandse Zorg direct al het eerste half miljoen eurootjes . Maurice de Hond zegt : DOEN ! ! Neem ook al uw conKUL-ego ’s mee en onze Zorg is weer gezond .

  4. Leuk artikel!Dat snijdt tenminste hout in mijn visie: Klink volgde Amerikaanse model, niet die van Berwick! Zowel het CDA als VVD zijn debet aan ons DBC-systeem naar Amerikaans model en dit model was geent op de Amerikaanse autoindustrie.Mensen zijn geen auto’s; de prikkel tot meer produktie is een slechte en dure en deze perverse prikkel is het DBC-en. Wij gebruiken transpirantie en kwaliteit van zorg nu vanuit het DBC-model. Dus het zal GEEN transparantie of kwaliteitsverbetering brengen. DBC-en brengt wel meer geld in je laatje als boekhoudkundig de zaken waterdicht hebt, dus een goede boekhouder bent of deze in dienst neemt. Zorgverzekeraars hebben interesse om voor weinig geld meer te krijgen.Dan verdienen zij weer meer.Als de prikkel blijft meer winst maken( toch kenmerkend voor marktwerking) blijft het dweilen met de kraan open. Inmiddels zoals het nu gaat zal de betere ‘boekhouderhulpverlener’ of instelling en zorgverzekeraars lachen om de winsten die ze blijven maken.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.