Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Boot van Cordaan vaart mee op Gay Pride

Zorginstelling Cordaan heeft een boot aangemeld voor haar cliënten bij de botenparade van het komende homofestival Gay Pride. Het is voor het eerst dat geestelijk gehandicapten meevaren op dit evenement.

Op de boot is ook plaats voor ouderen en “mensen met psychiatrische problematiek”, laat woordvoerster Iris Elling van Cordaan in het Parool weten. Op de Cordaanboot, waarop ook begeleiders meevaren, mogen verder uitsluitend homoseksuele opvarenden mee.

Frank van Dalen

Cordaan verwezenlijkt samen met de Nederlandse vereniging tot integratie van homosexualiteithet COC de boottocht. COC-voorzitter Frank van Dalen is blij met het initiatief omdat er nog een lange weg te gaan is voordat homoseksuele verstandelijk gehandicapten volledig zijn geaccepteerd. “Het is schrijnend om te zien dat gehandicapten door hun begeleider of voogd vaak niet naar ontmoetingscafés voor homo’s mogen gaan”, zegt van Dalen op de site van het COC. “Seksualiteit is al een moeilijk onderwerp bij deze groep en als ze dan ook nog homoseksueel blijken te zijn, wordt het wel heel erg ingewikkeld.”

Half naakt

De cliënten van Cordaan zullen overigens niet half ontkleed op het dek staan dansen volgens woordvoerster Elling: “Natuurlijk varen tijdens de Canal Pride boten mee met halfblote homo’s die springen en gek doen. Onze cliënten zullen niet half ontkleed zijn maar wel leuk uitgedost. Het wordt leuk. Een feestje.” (Het Parool/COC.nl)

Websites:

Cordaan

COC Nederland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.