Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Borgstellingsfonds voor gehandicapte kinderen

Zorgondernemers die zich willen inzetten voor gehandicapte kinderen en maar moeilijk aan krediet kunnen komen, kunnen bij de Triodos Bank aankloppen. De bank heeft een speciaal fonds in het leven geroepen om kleine en vernieuwende initiatieven te ondersteunen.
Borgstellingsfonds voor gehandicapte kinderen

De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) staat borg voor de kredieten. Volgens de bank is het voor het eerst dat in de zorg met zo’n borgstellingsfonds wordt gewerkt. In Amsterdam wordt vandaag de eerste zorginstelling geopend die mede dankzij dit nieuwe fonds aan geld is gekomen. Het gaat om autismecentrum Raeger in de wijk IJburg.

Maatschappelijk effect

De borg van NSGK bedraagt 500.000 euro. Op basis daarvan verstrekt Triodos voor twee miljoen euro aan kredieten. Een klein initiatief, maar Triodos hoopt op een maatschappelijk effect. “We willen andere banken op het idee te brengen om op deze manier kredieten te verstrekken aan ondernemers in de zorg”, aldus directeur private banking Albert van Zadelhoff.

Investering

Zonder de borgstelling is het volgens Triodos vaak niet haalbaar om kredieten tegen reguliere voorwaarden aan soortgelijke instellingen te verlenen. “Wij investeren het geld van onze spaarders in deze projecten. We moeten wel zekerheid hebben om eventuele schokken op te kunnen vangen”, zei Van Zadelhoff. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Maljers start investeringsfonds voor zorg

Zorginvesteringsfonds gespekt door Philips

VGN: Spaar gehandicapten bij overheveling

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.