Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bouman GGZ tegen rode kaart in Rotterdam

Ggz-instelling Bouman GGZ vindt niet dat zorginstellingen verantwoordelijk gesteld moeten worden voor problemen die psychiatrisch patiënten veroorzaken. Dat meldt de nieuwssite van RTV Rijnmond.
Bouman GGZ tegen rode kaart in Rotterdam

De Rotterdamse wethouder Hamit Karakus (Wonen) vindt dat zorginstellingen als Bouman GGZ, een ‘rode kaart’ moeten kunnen krijgen als een patiënt overlast veroorzaakt, maar Bouman noemt dat een ‘heilloos pad’. Jaarlijks zijn er duizenden psychiatrisch patiënten die voor flinke overlast zorgen in hun leefomgeving, aldus RTV Rijnmond. Normaal gesproken krijgt een persoon dan een gele kaart. Blijft de overlast doorgaan, dan komt er een rode kaart en wordt iemand uit zijn huis gezet. Wethouder Karakus vindt dat de instellingen die de patiënten begeleiden nu aangesproken moeten worden op dat gedrag.

Sjef Czysewski

Bouman GGZ is het daar niet mee eens. Directeur Sjef Czyzewski vindt het makkelijk geroepen door de wethouder: “Zorgt hij dan ook voor meer plekken waar we mensen begeleid kunnen laten wonen en zorgt hij er dan ook voor dat deze mensen passend werk krijgen?”

Huisvesting

Karakus herkent zich niet in de kritiek van de Bouman-directeur: “Als speciale huisvesting voor deze mensen een probleem is, dan is er binnen de gemeente een speciaal platform waar hij zijn klachten kwijt kan.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cannabisenik.nl nieuwe website van Bouman GGZ

De Kijvelanden en Bouman GGZ gaan fuseren

OR Bouman GGZ zegt vertrouwen op

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.