Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bouw Ziekenhuis Heerhugowaard vertraagd

Mark van Dorresteijn
Het nieuwe ziekenhuis dat MCA Gemini Groep in Heerhugowaard wil bouwen komt er op zijn vroegst in 2018 en niet al eind 2015. Dit maakte het ziekenhuis woensdag bekend.
Bouw Ziekenhuis Heerhugowaard vertraagd
Foto: ANP - Olaf Kraak

MCA Gemini Groep stapt pas naar de bank voor de financiering als meer helderheid bestaat over de nieuwe vergoedingsregels in de zorg, die momenteel sterk veranderen. Ook de zorgvraag blijft achter bij eerdere verwachtingen.

Inkomstenstroom

MCA Gemini Groep verwacht eind dit jaar meer duidelijkheid over de inkomstenstroom. Het ziekenhuis wil in Heerhugowaard een regionaal interventiecentrum bouwen en vertrekt dan grotendeels uit Alkmaar.

Ziekenhuis Den Helder

Vanwege alle onzekerheden liet de raad van bestuur van MCA Gemini Groep vandaag ook weten dat de bouw van een nieuw ziekenhuis in Den Helder op losse schroeven staat. Dit heeft mede te maken met de discussie over concentratie en spreiding van zorg. Onduidelijk is nog welke zorg in de toekomst in Den Helder kan en mag blijven. Ook op dit punt verwacht het ziekenhuis pas tegen het einde van het jaar meer zekerheid.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.