Kwaliteitskader wijkverpleging in de praktijk

De branche geeft handen en voeten aan het kwaliteitskader wijkverpleging. Buurtzorg Nederland en softwareontwikkelaar Ecare maken op basis van het verpleegkundig diagnostisch model Omaha de zorg meetbaar.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Wijkverpleging
Foto: Arno Massee

De afgelopen maanden vond onafhankelijk adviesbureau Obelon in vele sessies breed draagvlak voor wat voortaan dé essentie moet zijn van wijkverpleging: het nieuwe kwaliteitskader, opgesteld door Zorginstituut Nederland. Het Kwaliteitskader Wijkverpleging geeft die essentie weer vanuit het perspectief van cliënten, zorgprofessionals, zorgorganisaties en financiers. Noortje Brouwers, partner bij Bureau Obelon, ziet dit kwaliteitskader als een inspiratiebron voor allen: ‘In de afgelopen maanden zetten wij met ActiZ, Branchebelang Thuiszorg Nederland, Patiëntenfederatie Nederland, V&VN en Zorgverzekeraars Nederland het oude model on hold, waarin veelal gedacht werd vanuit wantrouwen en productie. Gezamenlijk maakten we de omslag naar dat waar wijkverpleging over moet gaan.

0
793

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.