Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brabant niet garant voor nieuwbouw ziekenhuis

Mark van Dorresteijn
Ziekenhuis Bernhoven heeft eerder dit jaar vergeefs bij de provincie Noord-Brabant aangeklopt voor steun toen het ziekenhuis nog geen lening kreeg voor de nieuwbouw in Uden. De provincie wees het verzoek om garantstelling af.
Brabant niet garant voor nieuwbouw ziekenhuis

Manon Velde van de raad van bestuur heeft dat vandaag gezegd tijdens de feestelijke ondertekening van de financieringsovereenkomst die het ziekenhuis uiteindelijk op eigen kracht met de Rabobank en ING heeft afgesloten. De nieuwbouw van het ziekenhuis kost 130 miljoen euro en is volledig gefinancierd. Ondanks de kritische opstelling van de banken valt de rente – dankzij de recente daling – lager uit dan gedacht, aldus Velde.

Woningbouw

Een provinciewoordvoerder zegt dat het ziekenhuis een beroep wilde doen op de kredietcrisismaatregelen van de provincie. Het verzoek is afgewezen omdat Noord-Brabant zich wilde concentreren op stimulering van de woningbouw.

Orbis

In Limburg vroegen al verschillende ziekenhuizen om steun van de provincie nadat die borg stond voor het sociaal plan van het noodlijdende Orbis Medisch Centrum in Sittard. De rechter oordeelde dat de waarborg geen staatssteun vormde. De ziekenhuizen redeneerden dat zorginstellingen vrij ruime mogelijkheden hebben om financiële steun te ontvangen van lokale overheden als de centrale overheid geen steun meer wenst te bieden. Provinciale Staten denken inmiddels ook serieus na over hulp aan het Atrium Medisch Centrum in Heerlen voor nieuwbouw en een verbouwing.

Bouw

De bouw van het ziekenhuis in Uden begint volgende week officieel; de oplevering staat eind 2012 gepland. Begin 2013 verhuizen de patiënten van de huidige locaties in Oss en Veghel naar Uden. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Personeelstekort noopt Bernhoven tot zomersluiting kraamlocaties

Ziekenhuis Bernhoven blij met rectificatie Consumentenbond

Huidartsen Bernhoven beginnen eigen kliniek

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.