Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Brabantse ziekenhuizen concentreren topzorg

Het Amphia Ziekenhuis in Breda/Oosterhout, het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal en het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom gaan intensief samenwerken. Op 31 mei hebben de ziekenhuisbesturen hierover een convenant getekend. Het doel van de samenwerking is concentratie van topzorg en spreiding van basiszorg.
Brabantse ziekenhuizen concentreren topzorg

De verzorgingsgebieden van de drie ziekenhuizen overlappen elkaar. Door de krachten te bundelen in verschillende samenwerkingsprojecten wil elk van de ziekenhuizen beter in staat zijn om aan de kwaliteits- en volumenormen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg te voldoen. “Het topklinische karakter van het Amphia Ziekenhuis sluit goed aan bij het brede basiszorgaanbod van het Franciscus Ziekenhuis en het Lievensberg Ziekenhuis”, aldus het persbericht. De concentratie van zorg zal in nauw overleg met zorgverzekeraars vormgegeven worden. De uitgesproken intentie tussen de drie ziekenhuizen heeft geen gevolgen voor de eigen identiteit, de naamgeving en de zelfstandigheid. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Amphia wil van drie naar twee locaties

Ic-samenwerking Amphia en Lievensberg

Specialisten AZM akkoord met afstoten topzorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.