Brandwondencentra en Philips VitalHealth onderzoeken levenskwaliteit

Brandwondenzorg Nederland wil in samenwerking met Philips VitalHealth de levenskwaliteit van brandwondenpatiënten verhogen. Dit doen ze in het project Burn Centers Outcome Registry the Netherlands (BORN). Doel is het routinematig meten van door de patiënt gerapporteerde uitkomsten.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Robert Kneschke/Fotolia

Het afgelopen jaar zijn alle brandwondencentra in Nederland aan de slag geweest met BORN. Alle deelnemende volwassen patiënten vulden op vaste momenten vragenlijsten in over de kwaliteit van leven, psychisch en lichamelijk functioneren, participatie, werk, pijn, en littekens. Betrokken artsen en verpleegkundigen kunnen de uitkomsten van deze metingen direct inzien. Zij weten hoe het met de patiënt gaat, en hoe zijn of haar toestand eventueel verandert tijdens de behandeling. Daarop kan het behandelplan op tijd gewijzigd worden of, wanneer een patiënt bijvoorbeeld met psychische klachten kampt, meteen een psycholoog ingeschakeld worden.

QuestManager

De data zijn verzameld en geanalyseerd met de

0
361

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.