Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brantano sluit locatie De Olmenhof

Ouderenzorgorganisatie Brentano in Amstelveen moet haar locatie De Olmenhof sluiten.
Brantano sluit locatie De Olmenhof
Foto: ANP Lex van Lieshout

De sluiting is het gevolg van bezuinigingsmaatregelen uit het Regeerakkoord 2012. Deze maatregelen, met name het ‘scheiden van wonen en zorg’ hebben consequenties voor de manier waarop zorgorganisaties als Brentano Amstelveen hun huisvesting kunnen financieren.

Cliënten en medewerkers
Inmiddels zijn de cliënten, hun betrokkenen en medewerkers van De Olmenhof op de hoogte gebracht. De organisatie gaat nu in gesprek met de cliënten over welke locatie hun persoonlijke voorkeur heeft. Brentano beschikt naast De Olmenhof over vier andere woonzorgcentra in Amstelveen. De 52 cliënten woonden sinds september 2011 op de tijdelijke locatie van De Olmenhof aan het Wimbledonpark.


Woonzorg Nederland

Eigenaar van De Olmenhof, Woonzorg Nederland, onderzoekt nu wat gewenst is op deze locatie.De dienstverlening van Brentano in deze buurt (Groenhof) blijft ongewijzigd.Medewerkers van De Olmenhof hebben een werkgarantie gekregen binnen de organisatie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.