Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Brentano dreigt zorgcentrum te moeten sluiten

Ouderenzorgorganisatie Stichting Brentano in Amstelveen dreigt een van haar vijf locaties, De Olmenhof, te moeten sluiten. Als het versneld invoeren van scheiden van wonen en zorg wordt uitgevoerd zoals in het Lente-akkoord staat, gaat het zorgcentrum dicht.
Brentano dreigt zorgcentrum te moeten sluiten

Voor De Olmenhof liggen vergaande nieuwbouwplannen klaar. De zogenoemde Kunduz-coalitie zette met haar Lente-akkoord hier echter een streep door. Bestuurder Frans van Rijn benadrukt dat er nog niets zeker is over de sluiting. ‘Er spelen veel dingen mee. Niet alleen de invoering van scheiden van wonen en zorg voor de eerste drie zorgzwaartepakketen in 2013, maar ook afspraken met het zorgkantoor. We zijn overeengekomen dat we zwaardere zorg mogen leveren. Dat zou De Olmenhof kunnen redden. Maar het is onduidelijk hoeveel budget we hier van het zorgkantoor voor krijgen. Er wordt immers ook honderd miljoen euro bezuinigd op de AWBZ. We zullen moeten wachten tot na de verkiezingen en de formatie voor we zekerheid krijgen.’

Verhuizen

Voor de bewoners van De Olmenhof betekent deze ontwikkeling dat zij mogelijk in andere locaties van Brentano moeten gaan wonen. ‘Door intern de krachten te bundelen, kunnen wij onze kwaliteit van zorg en dienstverlening blijven garanderen’, zegt Van Rijn. ‘Maar vooral voor de bewoners van De Olmenhof zou dit een bittere pil zijn. Het was de bedoeling dat zij volgend jaar hun intrek zouden nemen in nieuwe en moderne appartementen. Of dit doorgaat, is nu volkomen onduidelijk.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kaljouw, Jautze en Jongma vormen toezicht Brentano

Gemeenten vrezen scheiden wonen en zorg

Staatssecretaris zoekt naar oplossingen scheiden wonen en zorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.