Bruins geeft collectiviteiten laatste kans

Zorgverzekeraars krijgen van minister Bruno Bruins voor Medische Zorg nog een laatste kans om van collectiviteiten een succes te maken. Ook wil de minister de risicoverevening verbeteren, zodat het niet uitmaakt of verzekeraars veel chronisch zieken hebben als verzekerden.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Minister Bruins
Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Foto: Arenda Oomen

Dat heeft de minister gezegd tijdens een algemeen overleg met de Tweede Kamer over de Zorgverzekeringswet op 10 april. Meer dan 60.000 collectiviteiten bieden zorgverzekeraars aan. Verzekerden krijgen kortingen tot 10 procent of meer op hun zorgpremie als ze lid zijn van zo’n collectiviteit. Die korting zou het gevolg moeten zijn van speciaal beleid van zorgverzekeraars voor die specifieke doelgroep. Maar de praktijk is anders. Verzekeraars verhogen voor zo’n korting eerst de zorgpremie. ‘Een marketingtruc’, zegt GroenLinks-Kamerlid Paul Smeulders. ‘Een fopkorting’, vindt SP-Kamerlid Maarten Hijink.

Collectiviteiten

Ook CDA-Kamerlid Joba van den Berg en D66-Kamerlid Rens Raemakers zetten vraagtekens bij de

0
726

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.