Bruins maakt vaart met wettelijke verplichting uitwisseling medische gegevens

Minister Bruins van VWS wil doorpakken met de regierol van de overheid in het veelbesproken dossier van de elektronische uitwisseling van medische gegevens. Zo moet het onder voorwaarden eenvoudiger worden om data uit te wisselen zonder toestemming. Volgens betrokkenen is dit een 'historisch moment'.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Foto: Remko de Waal (ANP)

‘Goede en tijdige informatie-uitwisseling met de patiënt en tussen zorgprofessionals onderling is nodig voor goede kwaliteit van zorg. Zorgverleners beschikken te vaak niet over de informatie die ze nodig hebben en zijn teveel tijd kwijt met faxen of het op dvd branden van gegevens.’
Dat schrijft minister Bruins voor Medische Zorg aan de Tweede Kamer. Zijn brief is een vervolg op een eerdere brief, waarin de bewindsman aankondigt de regierol in dit gevoelige dossier meer naar zich toe te trekken.
‘Door gebrekkige elektronische gegevensuitwisseling in de zorg worden vermijdbare fouten gemaakt, moeten mensen steeds weer opnieuw hun verhaal vertellen, moeten

0
2030

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.