Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

BTN dreigt Enschede met kort geding

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Branchebelang Thuiszorg Nederland (BTN) heeft de gemeente Enschede een ultimatum gesteld. Als de gemeente niet binnen een week terugkomt op het gunnen van een zorgopdracht aan thuiszorgorganisatie Buurtzorg, volgt een kort geding.
Rechter_SpringerFachmedia_450.jpg

Volgens BTN is de deal in strijd met aanbestedingsregels en is er sprake van verboden staatssteun. Buurtzorg neemt in het hele land activiteiten over van het failliete TSN en wil daarbij gebruikmaken van een subsidie van miljoenen euro’s uit een speciaal zorgpotje. Maar volgens BTN worden andere thuiszorgbedrijven hierdoor benadeeld. De brancheorganisatie zal de zaak aanspannen, samen met ‘een groot aantal’ lokale aanbieders van thuishulp. BTN zegt ook juridische stappen voor te bereiden tegen onder meer de gemeente Den Haag, Purmerend en Amersfoort.

Failliet TSN
TSN was de grootste thuiszorgorganisatie van Nederland met 12.000 medewerkers en ruim 40.000 cliënten. Het bedrijf kwam echter in financiële nood en werd twee weken geleden failliet verklaard. Veel van de medewerkers zijn inmiddels overgenomen door andere thuiszorgorganisaties, waaronder Buurtzorg Nederland. (ANP)

Congres Invulling van de Zorgtransitie
Zorgvisie organiseert op 21 april het congres Invulling van de Zorgtransitie over de transitie van de langdurende zorg. Gemeenten, zorgaanbieders en zorgverzekeraars proberen vanuit hun eigen invalshoek tot nieuwe oplossingen te komen voor de zorg en ondersteuning dichtbij huis. Hoogleraar ouderengeneeskunde Joris Slaets zal ingaan op wat deze veranderingen betekenen voor het leveren van liefdevolle zorg. Tim Robbe spreekt over fatsoenlijke zorginkoop en Peteke Feijten (SCP) over traditionele en progressieve gemeenten. Wethouder Jeroen Olthof van Zaanstad doet mee aan de paneldiscussie.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.