Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Buitendijk hoogleraar preventieve gezondheidszorg

Simone Buitendijk, werkzaam bij TNO, is per 10 juli benoemd tot bijzonder hoogleraar Integrale preventieve gezondheidszorg voor kinderen aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Buitendijk hoogleraar preventieve gezondheidszorg

Het onderzoek waar Buitendijk zich de komende jaren op concentreert, richt zich op het versterken van de keten van zorg rondom kind en het verbeteren van de vroege signalering en behandeling van problemen bij het opgroeien.

TNO

Buitendijk werkt als ‘programmamanager jeugd’ bij TNO. Ze heeft er vooral onderzoek gedaan naar de gezondheidszorg rondom de zwangerschap: naar de gezondheid van ivf-kinderen, kraamzorg en babysterfte. Ook onderzocht ze hoe vrouwen terugkijken op hun bevalling(en). Tegen het Nederlands Dagblad zegt ze, nu ze twee dagen per week als bijzonder hoogleraar ‘Integrale preventieve gezondheidszorg voor kinderen’ gaat werken, dat ze “moet verder kijken”. En daar heeft ze zin in.’

In Nederland is de jeugdzorg erg laagdrempeligheid en ligt de nadruk op preventie. Bijna alle ouders gaan met hun kinderen van nul tot vier jaar geregeld naar het consultatiebureau, waar de ontwikkeling van de kinderen wordt gevolgd. (Zorgvisie)

1 REACTIE

 1. Simone
  Allereerst van harte proficiat met deze benoeming en aanstelling als bijzonder hoogleraar.
  Als kinderfysiotherapeute werkzaam, met grote affiniteit met de motorische ontwikkeling in het eerste levensjaar,voel ik me erg betrokken en ben ik zeer verheugd dat meer aandacht komt voor de preventieve gezondheidszorg voor kinderen. Daar ligt winst te behalen,een braakliggend terrein.
  Zou graag van gedachten wisselen.
  groet
  Anneke van kessel
  Fysiotherapeute
  Nieuw Vennep

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.