Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Burgemeester wordt bestuursvoorzitter ziekenhuis Gelderse Vallei

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Mirjam van ’t Veld wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van ziekenhuis Gelderse Vallei.
Mirjam in t veld.Gelderse Vallei.gif

Dat heeft het ziekenhuis bekend gemaakt.

Openbaar bestuur

Van ’t Veld  begon haar loopbaan als verpleegkundige. Binnen het openbaar bestuur ontwikkelde zij zich van raadslid, fractievoorzitter en wethouder bij de gemeente Amersfoort tot burgemeester van de gemeente Maarssen/Stichtse Vecht en sinds 2014 van Amstelveen. Ook droeg zij bestuurlijk bij aan het opzetten van een zorginnovatienetwerk in de regio Utrecht en houdt zij toezicht op het civiel-militaire zorgsysteem voor hulpverlening aan veteranen. 

Benoeming

Met deze benoeming heeft de raad van toezicht naar eigen zeggen, gekozen voor een bestuurder met ‘uitstekende bestuurlijke kwaliteiten, ervaring in politiek-bestuurlijke context en een brede ervaring met verandermanagement’. Haar kerncompetenties en persoonskenmerken waren doorslaggevend in het sollicitatietraject.

Gelderse Vallei

Mirjam van ’t Veld: ‘Mijn drijfveer was en is: Wat kan ik betekenen voor de ander? En of het nu inwoners, medewerkers of patiënten betreft, mensen staan voor mij centraal. Ik kom oorspronkelijk uit de zorg en keer weer terug. Ziekenhuis Gelderse Vallei is een modern ziekenhuis waar de patiënt, en niet de systemen, centraal staat. De patiënt krijgt hier handvatten om zelf te bouwen aan een gezonde leefstijl met aandacht voor voeding en bewegen. Ik kijk er naar uit om samen met de organisatie verder te bouwen aan een toekomstgericht ziekenhuis.’

Interim bestuurder

Totdat Mirjam van ’t Veld in dienst treedt, blijft interim voorzitter raad van bestuur Wander Blaauw in functie. Blaauw begon in april toen de voltallige raad van bestuur en een deel van de raad van toezicht ineens af trad.

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.