Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Businesscase-project kleinschalig wonen met domotica van start

Mario Gibbels
Het ministerie van VWS en Syntens hebben vijf regionale projecten geselecteerd voor het Project Kleinschalig Wonen met Domotica. Er worden businessplannen opgesteld, onder leiding van adviseurs van Ernst & Young.

Het toverwoord

In totaal moeten tijdens dit project tien regionale initiatieven voor kleinschalig wonen met domotica van de grond komen. Samenwerken in de keten is daarbij het toverwoord. Het is de bedoeling dat naast een zorginstelling ook per regionaal initiatief drie bedrijven meedoen. Provincies, gemeenten, woningbouwverenigingen, zorgverzekeraars, projectontwikkelaars en installateurs kunnen ook participeren. Na de businesscase wordt een Domoticaplan gemaakt. Het format voor het plan wordt aangeleverd door Vilans, het kenniscentrum langdurende zorg. Tenslotte wordt door Stichting CenCOR een ICT Reflector uitgevoerd om de ICT-infrastructuur van de samenwerkende partners te testen.

Anders dan anders

‘Dit project is anders dan anders’, zegt projectleider Sita Kishna van VWS. ‘Niet de techniek, maar de eindgebruiker en de zorgprofessional staan centraal. Dit is een echt doe-project, dat door moet gaan wanneer VWS zich terugtrekt.’ Nico van den Brink (Syntens): ‘Een belangrijke eis voor deelname is dat instellingen zelf al bezig moeten zijn. Er wordt niet geëxperimenteerd, we gaan niet het wiel uitvinden. Kennis delen en synergie, daar gaat het om.’ (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.