Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: mannen moeten vaker mantelzorgen

Redactie Zorgvisie
Het moet niet alleen vanzelfsprekender worden dat mannen meehelpen in het huishouden, maar ook dat ze vaker mantelzorg gaan doen. Dat stelde minister Jet Bussemaker donderdag in een debat over emancipatie.
Bussemaker: mannen moeten vaker mantelzorgen

Bussemaker riep mannen op meer zorgtaken te verrichten, zodat die niet altijd bij de vrouw terechtkomen. Ze stelde vast dat het overgrote deel van de mantelzorgers nu vrouw is, terwijl mannen ook prima in staat zijn om iemand te verzorgen. Werkgevers moeten zich dan wel flexibel opstellen en mannen ook de mogelijkheid geven om zorgtaken op zich te nemen.

Economische zelfstandigheid

Bussemaker snapt goed dat mensen ervoor kiezen om thuis te blijven om voor kinderen te zorgen of om mantelzorg te kunnen leveren. Ze vindt het echter wel een probleem dat zoveel mensen dezelfde keuze maken, aangezien 48 procent van de vrouwen niet economisch zelfstandig is. ‘Ik betreur het dat het altijd hetzelfde landt: de man is kostwinner en de vrouw blijft thuis voor de zorg.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.