Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Bussemaker onderzoekt gemeenten op mantelzorg

In 2011 moet volgens staatssecretaris Bussemaker 75 procent van alle gemeenten een beleidsplan mantelzorg hebben. “Lukt dat de gemeenten niet, dan horen ze van ons”, zei de staatssecretaris dinsdag tijdens haar werkbezoek aan de Vrijwillige Intensieve Thuiszorg en Mantelzorg Oost-Gelderland (VIT).

Bussemaker vertelde tijdens het werkbezoek dat ze inventariseert of de lokale overheid voldoende doet voor de mantelzorg. Het bezoek van de staatssecretaris aan de VIP stond in het teken van gemeenten uit de regio Achterhoek, Zutphen en Lochem die tekort schieten richting de mantelzorger. “Het is kennelijk bij de lokale overheid nog niet doorgedrongen dat ze verantwoordelijk zijn voor taken als mantelzorg”, zegt de staatssecretaris in De Stentor. “Het budget dat we hen geven, is groot genoeg. Wethouders, maak werk van de wet maatschappelijke ondersteuning.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Gemeenten houden mantelzorgbeloning op zak

Mantelzorgers krijgen eenvoudiger extraatje

Mannen moeten meer gaan mantelzorgen

Ondersteuning voor mantelzorgers in Den Haag

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dit vind ik nou eens geweldig nieuws. Eindelijk gaat de mantelzorg de aandacht en waardering die ze al zo lang verdient, echt krijgen!
    Graag meer van dat soort overheids ingrepen en graag meer van dit soort nieuwsberichten. Natuurlijk zal ik jullie en dit bericht weer vermelden in onze webkrant van en voor mantelzorgers: http://www.mantelzorgerbenjenietalleen.nl van het DCMN -Digitaal Contactpunt Mantelzorg Nederland.
    Hartelijke dank en groet,
    Wim Klein.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.