Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker past pgb-regeling aan

Vanaf 1 januari 2008 moeten mensen met een persoonsgebonden budget (pgb) verantwoording afleggen over een groter deel van hun budget.

Budgethouders hoeven nog steeds niet over het hele bedrag verantwoording af te leggen: zij mogen 1,5 procent van het budget, met een minimum van 250 euro en een maximum van 1.250 euro, vrij besteden.

Budgethouders

Vorig jaar werd bepaald dat budgethouders geen verantwoording hoefden af te leggen over het bedrag tot 2.500 euro per jaar. Hiermee wilde VWS de administratieve lasten voor budgethouders verminderen. Dit leverde echter niet op wat ervan verwacht werd, zo blijkt nu uit een evaluatie. Bij een intensieve controle moeten budgethouders toch kunnen bewijzen dat het bedrag aan zorg is besteed.

Geloofwaardigheid

Belangrijke reden voor de wijziging is daarnaast dat staatssecretaris Bussemaker de geloofwaardigheid van het pgb wil herwinnen. Zij wil dat al het geld dat beschikbaar is, ook wordt ingezet voor zorginkoop. En dat als mensen op hun budget overhouden, ze dat ook terugbetalen aan het zorgkantoor. Met dat geld kunnen weer nieuwe aanvragen worden gehonoreerd.

Het nieuwe pgb-plafond wordt per 1 januari 2008 vastgesteld op 1.750 miljoen euro. (VWS)

Links

Subsidieplafond pgb opnieuw verhoogd

Pgb schiet alweer door subsidieplafond

Pgb dient als sluiproute om AWBZ-plafond

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.