Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Bussemaker: ’Prijzen huishoudelijke hulp gestegen’

Redactie Zorgvisie
De prijzen van de huishoudelijke hulp die gemeenten inkopen zijn de afgelopen twee jaar gestegen. Dat antwoordde staatssecretaris Bussemaker van Volksgezondheid gisteren op vragen van de Tweede Kamer. De Kamer is bang dat gemeenten de thuiszorgaanbieders aan het afknijpen zijn.

Aanleiding voor het spoeddebat was een bericht dat er in meerdere gemeenten zorgaanbieders zijn die niet meer inschrijven op de aanbestedingen voor de huishoudelijke hulp. Ze stellen geen zorg te kunnen bieden voor de prijs die de gemeenten vragen.

De PvdA betoonde zich bezorgd, SP en PVV zeiden dat gemeenten geld op de plank laten liggen. Dit zou ten koste gaan van de arbeidsvoorwaarden van de werknemers in de thuiszorg. Cliënten zouden de dupe worden van de zoektocht van gemeenten naar de allergoedkoopste thuiszorg omdat ze steeds een andere hulpverlener over de vloer krijgen. PVV-Kamerlid Fleur Agema suggereerde zelfs dat dit overvallers in de kaart zou spelen die met een smoesje een woning binnen willen dringen.

Nieuwe aanbesteding

Bussemaker antwoordde scherp in de gaten te houden of de belangen van ontvangers van thuiszorg in gevaar komen. Ze spreekt gemeenten daar dan op aan. Maar ze heeft nog geen signalen dat er plaatsen zijn die er niet in zijn geslaagd thuiszorg in te kopen. Alleen Bergen op Zoom moest een nieuwe aanbesteding uitschrijven nadat de eerste ronde op een mislukking was uitgedraaid. (ANP)

Lees ook:

Vijftig thuishulpen van Vitras toch niet ontslagen

Careyn en gemeenten naar rechter

Rivas ziet af van huishoudelijke hulp in Alblasserwaard

Asito krijgt huishoudhulp Valent

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.