Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Bussemaker: Problemen Meavita te complex

Redactie Zorgvisie
De redding van de noodlijdende zorginstelling Meavita laat langer op zich wachten. Staatssecretaris Jet Bussemaker van Volksgezondheid zou de Tweede Kamer deze week laten weten hoe de instelling verder zou moeten. Gisteren zei ze dat de problemen zo ingewikkeld zijn dat dit er niet in zit.

Bussemaker vroeg de Kamer om nog enkele dagen geduld te hebben. Enkele partijen drongen er bij de staatssecretaris op aan dat ze moet ingrijpen, maar daar wilde Bussemaker niets van weten. Ze herhaalde alleen in te staan voor de voortzetting van de zorg die Meavita levert en niet voor het concern zelf. “Ik ben er niet om de belangen van Meavita te behartigen.” Wel is ze nauw betrokken bij de bijna dagelijkse gesprekken tussen alle betrokken partijen over de toekomst van Meavita. De problemen zijn complex omdat de fusie-instelling uit meer dan dertig rechtspersonen bestaat, geld krijgt voor awbz-zorg van vijf zorgkantoren en in meer dan zestig gemeenten huishoudelijke hulp levert.

Onomkeerbare stappen

Bussemaker beloofde nogmaals geen onomkeerbare stappen te zetten voordat de Kamer haar zegje had kunnen doen, maar kan niet garanderen dat andere partijen zich ook zo zullen opstellen. De VVD is bang dat de gemeenten voor een groot deel op moeten draaien voor de redding van Meavita. De staatssecretaris hield het erop dat gemeenten de plicht hebben om hun inwoners zorg te leveren als ze dat nodig hebben. (ANP)

Lees ook:

De Wielborgh stapt uit Meavita

Dienstverlener Facilicom redt Meavita West

Laurey: ‘Meavita heeft voorschotten nodig’

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.