Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Bussemaker schrapt mogelijk herstelzorg uit AWBZ

Staatsecretaris Jet Bussemaker van VWS sluit niet uit dat herstelgerichte zorg uit de AWBZ zal verdwijnen. Dit zegt zijn in een interview met Nestor, het magazine van de ouderenorganisatie Unie KBO.

Herstelgerichte zorg uit AWBZ

Om de AWBZ ook in de toekomst te kunnen behouden zal het duidelijker moeten worden wie er wel en wie niet in aanmerking komen voor de AWBZ, aldus staatsecretaris Bussemaker. Eén van de maatregelen is het overhevelen van herstelgerichte zorg naar de particuliere ziektekostenverzekeraars. In het interview met Nestor staat zij positief tegenover dit voorstel van de Sociaal Economische Raad (SER). De staatsecretaris zegt in magazine dat het echter nog te vroeg is om “nu al uit te spreken dat dit deel van de AWBZ zorg geen onderdeel mag zijn van de aanvullende verzekering”.

Bezuinigingen Wmo

De ouderenbond maakt zich zorgen over de overheveling van AWBZ-zorg naar de Wmo. Op de vraag is wat er gebeurt als gemeenten gaan bezuinigen op hun uitgaven en de Wmo antwoord de staatssecretaris, dat zij zich ‘verzet zich tegen het negatieve beeld dat hier wordt opgeworpen. Er gaan veel zaken goed en gemeenten leren van hun ervaringen’. Bussemaker gaat hier volgens de ouderenbond voorbij aan het voorstel van de SER is om de vrijheden van gemeenten bij de uitvoering van de Wmo te beperken.

De Unie KBO is niet gerust dat overheveling van AWBZ-onderdelen leidt tot verbeteringen in de zorg. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Bezuinigingen in AWBZ ophanden

Bussemaker: ‘AWBZ is een lappendeken’

SER: AWBZ moet terug naar de kern

Opgeschoond staat netjes

3 REACTIES

  1. Wanneer je staatssecretaris bent moet je niet denken dat je alle wijsheid in pacht hebt. Ik hoor en lees, haar stomme achterlijke uitlatingen. Ik ben het volkomn met de eerste reactie eens.De zoeg heeft veel tekorten WMO heeft geld over , laat de gemeente het geld nu eens een keertje nuttig besteden. Verder zou ze eens een maand 36 uur MOETEN mee werken in een verzorgingshuis annex verpleeghuis. Dan kan ze mee praten over een klein ietsje wat er allemaal gebeurd in zulke huizen. Hoeveel tijd we kunnen besteden aan onze clienten, hoe graag we met hun op stap willen gaan, een gesprekje willen voeren om hun wat rust te geven. Haar uitlatingen slaan nergens op. Oogkleppen kunnen weg gehaald worden, maar zulke lui die BEWUST doof en blind zijn, daar doe je niets,wat je ook zegt,aan hoe hard je ook roept.

  2. Lees alle reacties
  3. stop maar met oorlogje voeren? binnen de thuiszorg of defensie? dat is een wereld van verschil, laten ze maar eens bezuinigen op de hoge inkomens bij de top of de gouden handdrukjes van een paar ton! daar valt nog wel te bezuinigen, maar niet op defensie. als dit al werd bedoelt tenminste. De zorg blijft een hekel punt waar iedereen wel op en aanmerkingen op heeft, het betreft immers de allerdaagse zorg, het is dan wel jammer dat de grote mensen die beleid bepalen zo’n oogkleppen voorhebben!

  4. volgens mij is mevr bussemaker stokdoof en stekeblind.je kunt en plank voor je kop hebben,maar dit slaat toch alles!!!!!!!!GRIJP DAN IN ALS JE WEET DAT DE GEMEENTE 180MIL OVERHOUDEN AAN WMO GELD.Ga gewoon terug naar de tarieven van de AWBZ enals dit geld kost moeten ze maar bezuinigen op andere dingen maar niet op de thuiszorg!stop maar met oorlogje voeren en dan erna weer alles op gaan bouwen!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.