Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Calamiteitenteam’ moet ruzies specialisten voorkomen

UTRECHT - De Orde van Medisch Specialisten en de NVZ vereniging van ziekenhuizen willen een soort calamiteitenteam instellen die moet voorkomen dat ruziënde dokters de patiëntveiligheid in gevaar brengen. Dat heeft voorzitter Pieter Vierhout vorige week aangekondigd tijdens het ZorgVisiecongres over de toekomst van het geïntegreerd medisch specialistisch bedrijf.

Het idee is afkomstig van de Orde. Aanleiding zijn de ruzies tussen dokters in verschillende ziekenhuizen de laatste tijd. Volgens de Orde heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg vrij vroeg in de gaten als er iets broeit. Is dat het geval, dan zou de Inspectie een signaal af moeten geven richting NVZ en Orde. Die vormen een poule van oud-medisch specialisten en oud-ziekenhuisbestuurders

Ruzies

De NVZ zegt graag mee te willen doen met het idee van de Orde. De branchevereniging benadrukt dat het nog wel verder uitgewerkt moet worden. De inspectie wil er nog niet te veel over zeggen. Ze wil eerst van de Orde en de NVZ weten wat precies de bedoeling is. De inspectie vindt wel dat zowel de Orde als de NVZ iets moeten doen om ruzies tussen dokters in ziekenhuizen te voorkomen. (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.