Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Campagne ‘Trots op de Zorg’ gestart

DEN HAAG – Staatssecretaris Ross van VWS gaf vandaag het startsein voor de beroepscampagne ‘Trots op de Zorg’. Belangrijkste doel van de campagne is het vergroten van de waardering voor het beroep van verzorgende en verpleegkundige in de ouderenzorg.

In de campagne worden tal van activiteiten georganiseerd waarin beroepstrots met aspecten als waardering, de aantrekkelijkheid van het vak, de kwaliteit van de zorg, de personeelssamenstelling en de cliëntenpopulatie naar voren komen. Daarbij worden zorgverleners tevens concrete handvaten aangedragen zodat zij zelf aan de slag kunnen gaan met het verbeteren van de randvoorwaarden om trots te zijn op hun eigen werk.

‘Zusters on Tour’

Een van de groote deelcampagnes is ‘Zusters on Tour’ waarbij verzorgings- en verpleeghuizen worden bezocht met een act om verzorgenden zelfbewuster te laten worden. Dit deelproject is vandaag met de aankomst van de bus, officieel gestart.

Initiatiefnemers

De campagne die duurt tot eind 2007 is een initiatief van het Ministerie van VWS en wordt vormgegeven door de AVVV, Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden, STING, de Landelijke Beroepsvereniging Verzorging, NMVV, het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging en brancheorganisatie Actiz. (AVVV / VWS)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.