Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao umc’s definitief

Er is een nieuwe cao voor de universitair medische centra (umc’s). Werknemersorganisaties en werkgeversorganisatie NFU stemden gisteren in met het eerder gesloten onderhandelingsakkoord. De nieuwe Cao umc 2015 – 2017 loopt van 1 april 2015 tot en met 31 december 2017. Er wordt gewerkt aan een nieuwe uitgave van de cao waarin alle gemaakte afspraken staan.
Cao umc’s definitief
Foto: ANP - Lex van Lieshout

UMc-medewerkers krijgen een structurele salarisverhoging van 1 procent per 1 augustus 2015, jaarlijks te herhalen (1 augustus 2016 en 2017). Deze verhogingen werken door in de salarisschalen en ook in pensioenen en uitkeringen. Een eenmalige bruto uitkering van 0,8 procent van het jaarsalaris, uit te keren in augustus 2015. Een eenmalige uitkering van bruto 200 euro bij een fulltime dienstverband, in januari 2016.

Eindejaarsuitkering

De eindejaarsuitkering wordt vanaf 2015 een maand eerder betaald, in november in plaats van in december. De toelage voor onregelmatige diensten wordt tijdens vakanties geheel doorbetaald, vanaf 1 januari 2016. Na een tijdelijk contract volgt in principe een vast contract, voor regulier werk. Min-maxcontracten worden na 1 januari 2016 niet meer afgesloten. Het aantal nulurencontracten wordt teruggedrongen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.