Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Cappon: ‘Rijnstate was altijd veel sterker dan Alysis’

De naam Alysis Zorggroep is nooit goed geland bij klanten van het Rijnstate ziekenhuis. Dat zegt bestuurder Jan Kees Cappon van het Rijnstate ziekenhuis naar aanleiding van de aangekondigde naamswijziging.
Cappon: ‘Rijnstate was altijd veel sterker dan Alysis’

“Na mijn aantreden als bestuurder bij Alysis Zorggroep leerde ik al snel dat de naam Alysis Zorggroep nooit echt goed in de markt is gezet”, aldus Cappon. “Je moest mensen eerst uitleggen hoe je Alysis uitspreekt. En vervolgens moest je vaak ook uitleggen dat de Alysis Zorggroep onder meer het Rijnstate ziekenhuis omvat.”

Rijnstate

Het Rijnstate ziekenhuis nam de naam Alysis Zorggroep aan in 2001 toen het ziekenhuis bestuurlijk fuseerde met Ziekenhuis Zevenaar en Verpleeghuis Zevenaar. Sinds januari dit jaar is dit verpleeghuis weer zelfstandig. “Het loskoppelen van het verpleeghuis is voor ons de reden voor een nieuwe naam. We hoefden niet lang na te denken over een nieuwe naam. Iedereen in de omgeving kent ons als het Rijnstate ziekenhuis.” Over de redenen om het verpleeghuis los te koppelen zegt de bestuurder: “In de praktijk bleek dat de bestuurlijke en inhoudelijke aandacht in de groep voornamelijk uitging naar het ziekenhuis. Het verpleeghuis werd een beetje overschaduwd. Het verpleeghuis vaart daarbij prima zelfstandig haar koers.” Volgens Cappon verandert er door de afsplitsing niets aan de samenwerking tussen ziekenhuis en verpleeghuis. Dezelfde ketenafspraken blijven van kracht. Ook zal de strategie van het Rijnstate ziekenhuis zich niet fundamenteel wijzigen. “We blijven ons richten op kwaliteit van zorg en een sterke verbetering van onze marktpositie.”

Ziekenhuiscombinaties

Op de vraag of combinaties van ziekenhuizen en verpleeghuizen landelijk gezien de beste tijd achter de rug hebben, antwoord Cappon: “Dat zou ik niet zo stellen. Iedere zorgcombinatie zal dat voor zichzelf uit moeten maken. Er zitten natuurlijk verschillen tussen de partijen.” Het nieuwe merknaam met logo zal in maart in gebruik worden genomen. De kosten van de ‘re-branding’ blijven volgens Cappon bescheiden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Alysis Zorggroep wordt Rijnstate

Philips en Alysis Zorggroep sluiten megacontract

Eelco de Boer vertrekt bij Alysis Zorggroep

Alysis Zorggroep neemt patiëntregistratiezuil van Ricoh in gebruik

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.