Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cardiologie verdwijnt uit Zevenaars ziekenhuis

De cardiologieafdeling verdwijnt in 2012 nagenoeg zeker uit de ziekenhuislocatie Zevenaar van het Rijnstate Ziekenhuis. Dat meldt het regionale dagblad De Gelderlander.
Cardiologie verdwijnt uit Zevenaars ziekenhuis

De hartspecialisten die nu nog in twee maatschappen zitten, willen fuseren en centraliseren in de Arnhemse locatie van het Rijnstate. Rijnstate is op de hoogte van het fusieplan. Hoewel het pas met een officieel geluid kan komen zodra de onderhandelingen zijn afgerond, meldt een voorlichter in De Gelderlander wel dat centralisatie in Arnhem past in de toekomstvisie van Rijnstate. Deze visie houdt in dat hoogcomplexe zorg in Arnhem wordt ondergebracht om aan de rijksbezuinigingen te voldoen.

Huisartsen zijn verrast

De lokale huisartsen zijn verrast door het besluit dat hartspecialisten dit jaar vertrekken uit het ziekenhuis Zevenaar. “We wisten dat ze een maatschap willen vormen, maar dat cardiologie daardoor verdwijnt uit Zevenaar, daarvan waren we niet op de hoogte”, reageert Hein Janssens namens de Liemerse huisartsen in het dagblad. “Spoedeisende cardiologische hulp kan het best zo dicht mogelijk plaatsvinden bij de patiënt. Dat is nu perfect geregeld”, zegt Janssens, huisarts in Lobith en Tolkamer. Volgens hem kunnen de huisartsen niets doen tegen het voorgenomen besluit van de cardiologen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Rijnstate tekent vijfjarig contract met Menzis

Kim Putters wordt voorzitter toezicht Rijnstate

Rijnstate weet MRSA-epidemie te stoppen

Norovirus duikt opnieuw op in Rijnstate

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.