Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Care kan 14 procent per cliënt besparen

Uit vandaag gepubliceerde evaluaties van het stimuleringsprogramma ‘In voor zorg!’ van VWS, blijkt dat onder de juiste voorwaarden het voor aanbieders van langdurige zorg realistisch is om de zorgkosten per cliënt met 14 procent terug te dringen.
Care kan 14 procent per cliënt besparen

Een evaluatie van vier verbetertrajecten bij instellingen laat volgens ‘In voor zorg!’ zien dat vergelijkbare instellingen meer en betere zorg kunnen verlenen voor minder kosten. De trajecten liepen bij Vanboeijen, Vivantes, Volckaert en ZorgAccent.

Verbeter doelmatigheid
Bij Vanboeijen is de solvabiliteit in de periode van het ‘In voor zorg’-traject gestegen van 8,5 procent naar 17,3 procent. Bovendien werd de doelmatigheid verbeterd, wat blijkt uit een realisatie van 5 procent meer verpleegdagen met slechts 0,8 procent meer personeelsformatie.

Lean
Vivantes laat met een Lean-aanpak een verbetering van prestaties zien: indicaties sluiten beter aan waardoor er minder opbrengstenverlies is, er wordt minder

11
36

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.