Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carepoint neemt Vierkleurenpen over van UMC Utrecht

Mark van Dorresteijn
Softwareleverancier Carepoint neemt het Anesthesiologie Informatie Management Systeem genaamd Vierkleurenpen over van UMC Utrecht (UMCU).
Carepoint neemt Vierkleurenpen over van UMC Utrecht

Het gaat hierbij om verkoop en service van het product. UMCU vindt dat deze taken niet binnen het profiel van het ziekenhuis passen. Andere ziekenhuizen die de software gebruiken zijn het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Meander MC in Amersfoort.

Aanvulling

CarePoint ziet Vierkleurenpen als een goede aanvulling op haar portfolio van Elektronisch Verpleegkundig Dossier, OK management en PDMS. Volgens Carepoint zijn in Nederland ontwikkelende en bewezen systemen interessanter dan hun buitenlandse tegenhangers. Daarin ziet het bedrijf vooral een afzetmarkt.

Vierkleurenpen

Het programma “Vierkleurenpen” is een elektronische anesthesielijst die gegevens uit patiëntmonitors tijdens de operatie registreert. Ook legt het onder andere de toegediende medicatie vast. Het starten en stoppen van de verslaglegging gaat automatisch. Naast de standaardgegevens worden het electrocardiogram en bloeddrukverloop vastgelegd. Het programma helpt anesthesisten daarnaast om op tijd antibiotica te geven en eventuele complicaties te registreren. Anesthesioloog Leo van Wolfswinkel van het UMC Utrecht ontwikkelde het programma. ‘Het programma Vierkleurenpen heeft geen gebruikershandleiding. Maar niemand vraagt er om. Zo intuïtief hoort een programma te zijn.’ Hij blijft betrokken bij de verdere ontwikkeling van de software.

(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.