Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Careyn stelt interim-CFO aan

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Henk Möhlmann is aangetrokken als interim-CFO bij Careyn na het vertrek Sandra Spek op 1 april.
Henk-Mohlmann-244x244.png

De benoeming van Möhlmann gaat op 1 mei in. 

Careyn
De raad van toezicht is nog op zoek naar een nieuwe CEO als opvolger van de eind vorig jaar opgestapte Rob van Dam. Tot dan neemt Harry Luik de honneurs waar als bestuursvoorzitter. In samenspraak met de nieuwe CEO zal een vaste CFO worden  geworven. 

Zorgbestuurder
Bedrijfseconoom Möhlmann heeft ruime ervaring als zorgbestuurder. Zo was hij onder andere lid van de raad van bestuur van Thebe, directeur van Thuiszorg Rotterdam en interim-bestuurder bij de Lelie zorggroep. De afgelopen jaren was hij werkzaam als adviseur en interim-manager. Möhlmann omschrijft zichzelf als ‘energiek en resultaatgericht’. Er bestaat geen ‘nee’, hooguit een ‘ja, mits’. Hij ziet en benut kansen en denkt ‘out of the box’. Hij is zeer toegankelijk op alle niveaus, heeft veel aandacht voor de relatie en een goed gevoel voor verhoudingen.’ 

Aanwijzing
Careyn kreeg begin november 2016 een aanwijzing van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Naar eigen zeggen, is de organisatie weer gezond. De aandacht gaat de komende jaren uit naar verbetering van de kwaliteit en vernieuwing van de zorg. In de loop van dit jaar verwacht Careyn volledig te voldoen aan de eisen van de Inspectie. 

Dossier Personalia
In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen.
Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.