Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Careyn wil HWW Zorg overnemen

Het bestuur van zorgorganisatie Careyn is in gesprek met de bestuurder van Haagse Wijk en Woonzorg (HWW Zorg) over een overname van HWW Zorg. Sinds HWW Zorg in 2009 met staatssteun is gered, is de zorgorganisatie op zoek naar een geschikte overnamepartner.
Careyn wil HWW Zorg overnemen

HWW Zorg-bestuurder Lettie van Atteveld laat weten dat Careyn de enige overgebleven kandidaat is om het bedrijf over te nemen. ‘Andere partijen wilden alleen de lusten en niet de lasten van ons overnemen. Careyn staat hier anders in en daarom voeren we momenteel serieuze gesprekken. Beide raden van bestuur moeten nog wel hun akkoord geven en daarna moeten allerlei stakeholders nog adviseren dan wel akkoord gaan. Een datum van overname kan ik daarom nog echt niet geven.’

Marktplaats

HWW Zorg staat al lange tijd in de etalage. In 2009 werd een faillissement van het toenmalige Meavita-onderdeel voorkomen dankzij staatssteun. De voorwaarde voor deze steun van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) was dat de organisatie op zoek zou gaan naar een overnamekandidaat. Een ander oud-Meavita-onderdeel is Thuiszorg Groningen. Deze aanbieder werd in 2011 overgenomen door Thuiszorgservice Nederland (TSN). Volgens Van Atteveld duurt de zogenoemde marktplaatsprocedure in Den Haag langer vanwege een juridische procedure die een van de overnamekandidaten is begonnen. ‘Dit betreft een partij die lange tijd boven aan ons lijstje stond maar het toch niet is geworden. Welke partij dit is, blijft vertrouwelijk. Zij zijn – nadat duidelijk werd dat zij het niet zouden worden – een procedure gestart tegen de staatssteun bij het College van Beroep voor het Bedrijfsleven en het Europese hof. De reden waarom ze tegen staatssteun zijn, kan ik u niet geven.’

Reorganisatie

Het feit dat Careyn de beste papieren heeft voor een overname van HWW is pikant omdat vorige week bekend werd dat de aanbieder bezuinigt op de huishoudelijke hulp in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Een deel van de 230 medewerkers krijgt een andere baan aangeboden. Veel personeel gaat er 15 procent op achteruit in salaris.

Zorgvisie

In het oktobernummer van Zorgvisie verschijnt een groot achtergrondartikel over de overnameprocedure van HWW Zorg. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Grote reorganisatie bij thuiszorgorganisatie Careyn

‘Medewerkers HWW Zorg krijgen vakbondsverlof’

Lettie van Atteveld wordt bestuursvoorzitter HWW Zorg

5 REACTIES

 1. Hoe groter de organisatie hoe groter de ellende.
  Nog nergens instellingen die deel zijn van een groter geheel zien functioneren op het niveau dat ze oorspronkelijk hadden.
  Het adagium in de zorg zou moeten zijn: Hoe kleiner hoe fijner ipv hoe groter hoe voordeliger.
  Voordelen zijn alleen terug te vinden bij de bestuurders en managers.

 2. Lees alle reacties
 3. Personeel gaat er 15% op achteruit maar wel geld om een andere zorginstelling over te nemen die het ook financieel lastig heeft….
  Maar de grote vraag voor mij is welke zorginstelling gaat na de rechter omdat een andere instelling staatssteun krijgt om zorg te kunnen leveren? Welke zorginstelling stelt haar eigen “bedrijfsbelang” boven het welzijn van ouderen? Wie startte die juridische procedure en waarom?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.