Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Carint Reggeland schrapt 150 ondersteunende banen

De Carint Reggeland Groep in Twente gaat een ingrijpende reorganisatie doorvoeren, waarbij 150 fulltime banen verloren gaan. Het gaat om 250 tot 300 medewerkers in ondersteunende functies en staf. Ook worden drie directeuren uit hun functie ontheven. De reorganisatie wordt in 2009 uitgevoerd.

De Carint Reggeland Groep kampt met een tekort van zeven miljoen euro. Ook 2007 sloot de organisatie af met een tekort van zeven miljoen. “Eerder dit jaar heeft de raad van bestuur al acties in gang gezet om te bezuinigen”, zegt woordvoerder Ruth Semmekrot. “Ze hebben gekeken naar de materiële kosten, efficiency, en advieskosten, maar uiteindelijk zou dit te weinig opleveren en was harder ingrijpen nodig.” De organisatie kiest voor snijden in de ondersteunende functies om ‘de handen aan het bed te houden’. “We willen de kwaliteit van zorg hoog houden. Het is makkelijker om te bezuinigen op indirecte kosten.” De klant hoeft op deze manier niets van de reorganisatie te merken.

Drie directeuren ontslagen

Ook heeft de zorgorganisatie drie directeuren ontslagen. Het gaat om de directeur van de regio Rijssen, Wierden en de Twenterand, de regio Noordoost-Twente en Borne en de directeur van het Facilitair Bedrijf. Dit omdat deze onderdelen slechte financiële resultaten behaalden waarin geen verbetering optrad. De Carint Reggeland Groep schakelt geen interim-managers in. “De taken worden waargenomen door collega’s”, zegt Semmekrot. “Interim-bestuurders kosten enorm veel. Dat vinden we in deze situatie niet verantwoord.” Op dit moment werkt de organisatie aan het reorganisatieplan. Dit wordt dan eerst aan de vakbonden, de ondernemingsraad en de centrale cliëntenraad voorgelegd. De reorganisatie wordt in 2009 uitgevoerd. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Patiëntenstop voorlopig afgewend bij Carint

Bestuur Carint Reggeland stapt op

CDA tegen voorgenomen fusie Carint en Livio

Honderden ontslagen bij Carint

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.