Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Carint Reggeland zet 348 medewerkers op straat

Bij Carint Reggeland worden 348 mensen gedwongen ontslagen. Het personeel werd gisteren op de hoogte gebracht op bijeenkomsten in Almelo, Goor en Hengelo.

Het gaat om 182 thuishulpen A, 131 verzorgingshulpen B, 27 alfacoördinatoren en 8 ondersteuners/planners. Bij elkaar 348 medewerkers verdeeld over 143 fte. Het wegvallen van huishoudelijke hulp in natura zal ook gevolgen hebben voor de functies binnen het management en ondersteunende diensten.

Emotionele bijeenkomst

“De bijeenkomst was erg emotioneel”, vertelt Ruth Semmekrot, woordvoerder Carint Reggeland. “Veel mensen waren aanwezig tijdens de bijeenkomst. Iedereen is erg bezorgd, met name over het welzijn van de cliënten. Ook zijn medewerkers bang dat ze bij een schoonmaakbedrijf terechtkomen waar de kwaliteit van zorg minder gewaarborgd zal zijn.”

Werk blijft bestaan

Hans Hofhuizen, bestuurder Reggeland Groep, vertelt in een reactie op vragen van TC Tubantia hoe het er nu voorstaat. “Wij kunnen een heleboel werk niet meer blijven doen en dat heeft gevolgen voor de arbeidsrelatie met een behoorlijk aantal medewerkers. Het gaat om honderden arbeidskrachten, maar het werk blijft natuurlijk bestaan. Wij zullen ons de komende tijd er sterk voor maken dat onze medewerkers bij andere bedrijven aan de slag kunnen.”

Aanbesteding Wmo

De Carint Reggeland Groep besloot eerder dit jaar niet mee te doen met de aanbestedingen van dertien gemeenten in Twente. De zorginstelling vindt de prijs waartegen huishoudelijke hulp moet worden geleverd, te laag. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Gemeenten kunnen thuiszorguren niet invullen

Carint Reggeland schrapt 150 ondersteunende banen

Thuiszorg in Twente wil Wmo-contract aanpassen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.