Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cathy van Beek wordt bestuurslid UMC St Radboud

Mark van Dorresteijn
Cathy van Beek wordt per 1 oktober benoemd tot lid van de raad van bestuur van het UMC St Radboud. Zij neemt deze portefeuille over van Melvin Samsom, die tot voorzitter van de raad van bestuur is benoemd.
Cathy van Beek wordt bestuurslid UMC St Radboud

Binnen de vierhoofdige raad van bestuur wordt zij verantwoordelijk voor de portefeuille patiëntenzorg.

NZa

Tot dan toe blijft zij bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij is daar verantwoordelijk voor de portefeuille Toezicht en handhaving op de zorgverzekeraars en de zorgaanbieders in de cure en de care. Haar werkzaamheden bij de NZa zullen na haar vertrek worden opgevangen door de overige bestuursleden.

Ervaring

Vanaf 1991 was Van Beek bestuurder en directeur van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Ze voltooide onder meer de doctoraal opleiding Sociale Wetenschappen met als specialisatie Beleid- en Bestuurskunde aan de Universiteit van Leiden en volgde diverse gespecialiseerde opleidingen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijskunde en management. Verder behaalde zij een Master of Change Management. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

In Zorgvisie magazine van februari 2011 staat een interview met Cathy van Beek. NZa-bestuurder roept daarin de brancheorganisaties op het spel eerlijk te spelen. “Verschaf gewoon eerlijke informatie.”

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.